Ce trebuie să știi despre trabucuri și despre alegerea lor dintr-un magazin online

Unele lucruri devin mai bune odată cu trecerea timpului. Care sunt acestea? Vinul roșu și trabucurile.

Ce sunt trabucurile?

Trabucurile sunt țigări din foi de tutun fermentate și bine uscate. Tutunul pentru trabucuri este cultivat în cantități semnificative în Brazilia, Camerun, Cuba, Republica Dominicană, Honduras, Indonezia, Mexic, Nicaragua, România și estul Statelor Unite.

Aceste țigări de foi sunt speciale. Ele nu se scot pur și simplu dintr-un pachet pentru a le fuma. Înainte de a le savura și a te bucura de o experiență uimitoare, trebuie să știi câteva lucruri importante despre ele. Abia după ce le afli poți să profiți din plin de clipele minunate petrecute în compania unui trabuc.  

Trabucurile necesită niveluri de temperatură și umiditate controlate cu precizie pentru a le menține proaspete pe termen lung.

Dacă nu sunt păstrate în mod adecvat, trabucurile își pierd calitățile în mai puțin de două săptămâni. Păstrate în condiții optime, devin tot mai bune odată cu trecerea timpului. Un trabuc mic și palid poate atinge vârful aromei sale după șase luni de păstrare corespunzătoare. Un trabuc mai mare, mai întunecat și mai robust poate fi cel mai bun după doi sau trei ani de păstrare.

Modalitatea optimă de păstrare a trabucurilor și țigărilor de foi pe o perioadă mai îndelungată

Păstrarea calității, formei, texturii și aromei trabucurilor pe o perioadă mai îndelungată, necesită o atenție deosebită. Totodată, pentru a-ți atinge obiectivul trebuie să păstrezi intacte toate proprietățile lor. Poți face acest lucru prin achiziționarea unui umidor profesional sau prin întocmirea unui umidor acasă.

Achiziționarea unui umidor corespunzător dintr-o tutungerie

Umidorul este o modalitate optimă de păstrare a trabucurilor și țigărilor de foi. În prezent, există atât tutungerii fizice, cât și online. Ai de unde alege.

Fă-ți un umidor

Este o altă modalitate foarte economică (dar nu recomandată). Crearea lui acasă nu este un mod profesional de păstrare a trabucurilor și a țigărilor de foi și nu garantează menținerea îndelungată a calității lor.

Așadar, iată 6 motive pentru care merită să-ți cumperi un umidor nu să-ți faci unul acasă:

  • Trabucurile și țigările de foi trebuie să se odihnească…fără grabă.
  • Umidoarele făcute în casă sunt bune, dar pentru o scurtă perioadă de timp.
  • În magazinele de specialitate există umidoare profesionale de toate tipurile și prețurile.
  • Un umidor cumpărat dintr-un magazin de specialitate poate face minuni. După o perioadă îndelungată de timp, trabucurile și țigările de foi vor avea aceeași aromă extraordinară ca la început.
  • Protejează contra mirosurilor neplăcute. În cazul unui trabuc sau al unei țigări de foi ceea ce nu miroase a tutun sau a cedru este considerat miros urât.
  • Contribuie la „îmbătrânirea” corectă a trabucurilor și țigărilor de foi.

De ce trebuie să ții cont când achiziționezi un umidor corespunzător

Pentru a face cea mai bună achiziție pentru nevoile tale, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare:

  • Ia în considerare prețul. În tutungerii există umidoare de mai multe dimensiuni, stiluri și prețuri. Nu este nevoie cheltuiești o sumă mare de bani pentru a achiziționa un umidor de bună calitate în care să păstrezi trabucurile. Alege umidorul potrivit bugetului tău.
  • Ia în considerare numărul de trabucuri pe care le ai. Nu are rost să cumperi un umidor cu 7 sertare, în care se pot păstra o mulțime de trabucuri, dacă fumezi doar din când în când. Încearcă să anticipezi câte ai de gând să ai la un moment dat și să cumperi cel mai mic umidor posibil, dacă de acesta ai nevoie.
  • Asigură-te că umidorul pe care îl cumperi este acoperit în interior cu cedru. Acest lucru ajută la reglarea umidității și a fluxului de aer al umidorului. Umidoarele din plastic sau metal, chiar și cu agenții de umidificare corespunzători, nu vor menține temperatura optimă și stabilă ca un umidor din cedru.
  • Alege un umidificator pentru umidorul tău. Majoritatea umidoarelor dispun deja de un umidificator în interior, dar posibilitatea de a alege între diferite tipuri de bureți sau umidificatoare, îți va permite să faci cea mai bună alegere.
  • Cumpără un higrometru și calibrează-l. Acesta este utilizat pentru a măsura nivelul de umiditate al umidorului. Sunt disponibile atât ​​modele analogice, cât și digitale. În plus, pot fi instalate în interiorul sau în exteriorul umidorului. Unele umidoare îl au deja în partea din față.
  • Construcție. Este necesar să verifici dacă este ansamblat  perfect și dacă colțurile sunt pătrate. Acordă atenție și buzei de închidere și capacului, care trebuie să se potrivească bine, dar nu ermetic, deoarece aerul trebuie să circule.
  • Greutate. Trebuie să fie echilibrată. Deschiderea unui capac prea greu poate trage corpul umidorului și face trabucurile să cadă. Un capac cu o deschidere mică este extrem de incomod.
  • Transportabilitate. Umidoarele mai mari trebuie să aibă mânere, deoarece acest lucru ajută la deplasarea lor cu ușurință, ceea ce împiedică deteriorarea lor în timpul tranportului.

Temperatura și umiditatea corespunzătoare păstrării trabucurilor în umidor

Temperatura ideală pentru păstrarea trabucurilor în umidor este între 18 ° și 21 ° C (64-70 ° F). O temperatură mai scăzută, sub 12 ° C (54 ° F), împiedică procesul de îmbătrânire a trabucurilor. Acesta este motivul pentru care încăperile răcoroase sunt potrivite doar pentru păstrarea trabucurilor până la un punct. O temperatură mai mare de 24 ° C (75 ° F) poate provoca o infecție cu paraziți și duce la putrezirea țigărilor de foi. Din acest motiv, umidorul nu trebuie expus niciodată la lumina directă a soarelui.

Nivelul de umiditate relativă pentru păstrarea trabucurilor este între aproximativ 65% și 68%, astfel încât aromele normale ale trabucurilor să se intensifice. De asemenea, acest nivel permite aprinderea uniformă a trabucului.

Cu o umiditate de 68% și o temperatură de 19 ° C (64 ° F), aerul conține aproximativ 10 grame de apă pentru fiecare metru cub de aer. În astfel de condiții, trabucul poate absorbi cantitatea ideală de umiditate care este egală cu 14% din greutatea sa.

Trabucurile uscate sunt fragile și se consumă mai repede, deoarece nu conțin suficientă umiditate naturală, iar gustul este mult mai agresiv și amar. În schimb, trabucurile cu mai multă umiditate decât este necesar se consumă inegal și au un gust mai greu, mai acid.

Există fumători de trabuc cărora le place acest gust și le păstrează intenționat în medii mai mult sau mai puțin umede, în funcție de preferințele lor. În 65-75% din cazuri, trabucurile pot fi păstrate pentru perioade lungi de timp fără nicio problemă, deși trebuie avut grijă să nu depășească nivelul de umiditate de 80%, deoarece țigara de foi ar putea putrezi.

trabucuri ieftine si bune

Cum alegi un magazin online de unde să cumperi trabucuri păstrate în condiții optime

În prezent, există o gamă variată trabucuri pe piața românească. Există atât magazine fizice, cât și online care comercializează trabucuri. Cu toate acestea, nu le poți alege din orice fel de magazin, ci doar din cel care le păstrează în condiții optime.

Dacă vrei să cumperi trabucuri din mediul online ține cont de faptul că, în general, magazinele care știu cum să păstreze corect trabucurile sunt cele cu vastă experiență în acest domeniu. Reprezentanții acestora știu mai bine ca oricine să le păstreze în cele mai bune condiții astfel încât clienții să se bucure de aroma lor originală.

Așadar, când alegi trabucurile află ce vechime are magazinul pentru a-ți da seama ce experiență au reprezentanții săi în păstrarea lor în condiții optime.

Cum menții proprietățile umidorului achiziționat

Pentru a menține proprietățile umidorului achiziționat există câțiva pași pe care trebuie să-i respecți.

  1. Ia o cârpă nouă curată (poate fi și bumbac) și umezește întregul interior al umidorului. Trebuie să umezești foarte bine lemnul, dar fără să exagerezi. Apa trebuie să fie distilată sau minerală (dacă se utilizează apă curentă, vor rămâne urme de clor și alte substanțe nocive).
  2.  Udă buretele umidificatorului.
  3.  Verifică dacă higrometrul este amplasat corect.
  4.  Închide umidorul gol timp de 24 de ore. După, umidorul va fi în stare perfectă de utilizare.
  5.  Mulți oameni tind să umezească umidorul cu un fel de lichior sau rom. Acest lucru nu este recomandat deoarece impregnează trabucurile cu același parfum, distrugând aromele lor naturale.
  6. Păstrează întotdeauna capacul umidorului închis.
  7.  Umple periodic umidificatorul cu apă distilată.
  8. Nu este bine să-l expui la soare, deoarece ar putea să deformeze lemnul. De asemenea, nu este indicat să-l amplasezi lângă un aparat de aer condiționat, deoarece acest lucru îl va face să funcționeze excesiv pentru a menține nivelul optim de umiditate.
  9. Este indicat să verifici umiditatea indicată de higrometru de fiecare dată când scoți un trabuc. Dacă începe să scadă sub 65%, probabil că rămâne fără apă.
  10. Nu există o anumită perioadă în care trebuie adăugată apă în higrometru, deoarece va fi acest lucru depinde de temperatură, presiune, regularitatea cu care se deschide cutia și dacă se află într-un mediu rece sau încălzit. Cu toate acestea, ar trebui să faci asta la fiecare două luni.

Dacă în ciuda adăugării de apă în umidificator, umiditatea nu crește, este posibil să nu funcționeze corect sau să fie nevoie de un alt burete. Ținând cont de cele prezentate mai sus, ești pregătit să cumperi trabucuri pentru a avea parte de o experiență unică?

trabucuri ieftine si bune, tigari de foi in umidor profesional